Sytips

et nåletip

Det er ret vigtigt hvilken nål der sidder i symaskinen. Men desværre er det ikke altid nemt at læse på selve nålen. Og selvom mange nålefirmaer er blevet bedre til at farvekode, kan det stadig være ret svært uden et forstørrelsesglas. Den helt nemme løsning for mig er at lægge nåleæsken ned i symaskineboksen, når jeg har sat nålen i. På den måde er jeg aldrig i tvivl. Hvis jeg skifter nålen, smider jeg den enten ud – hvis den er lidt træt – eller lægger den tilbage i æsken. På den måde bliver mine nåle også opbevaret så jeg nemt kan finde den rigtige. Nåleæskerne opbevarer jeg i en større æske på sybordet.

Rester af pladevat

Selv mindre rester af pladevat kan bruges som mellemlag til quiltning.. Klip dem til så kanterne er lige. Læg stykkerne tæt op ad hinanden uden at overlappe. Sy dem sammen med lange sting. Stingene skal være faste nok til at stykkerne sidder sammen, men ikke så løse at de de glider fra hinanden.

Tittekant på pude

At sy en pude med en pæn tittekant er ikke så svært når, du lige får et par fif.

1. Sy tittekanten på ret mod ret så dens trevlekanter flugter med pudens kanter. Lad cirka 7 cm af tittekanten hænge løst i starten. Stop 1 cm før hvert hjørne med nålen nede i stoffet. Hæv trykfoden og klip et hak næsten helt ind til nålen. Herefter kan tittekanten drejes og der kan sys videre langs næste side.2. Stop cirka 5 cm før starten og tag arbejdet ud af symaskinen. Klip tittebåndet til så det ligger 2 cm ind over hinanden.3. Spræt de 2 cm op og fjern snoren indeni. 4. Fold 1 cm ind og læg båndet uden på det andet bånd.5. Læg nu pudens for- og bagside ret mod ret og sy sammen med tittekanten imellem. Samlingen er næsten usynlig.

Vendesyning af små ting

At vendesy små ting kan godt være bøvlet. Her viser jeg hvordan det kan gøres lidt nemmere.

1. Klip ikke ud nøjagtigt efter formen, men klip bare groft ud.

2. Hæft delene sammen med skabelonen ovenpå. Hvis nålene er i vejen eller forvrider stoffet  kan du evt bruge lidt midlertidigt spraylim.

3. Sy rundt om skabelonen. Lad en lille åbning være til at vende igennem. Gerne på et lige stykke.

4. Klip sømrummet ned til 3 mm, men lidt mere ved åbningen.

5. Vend til retten og sy åbningen til i hånden.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.